torsdag, oktober 30

Godis


Känner mig som en proppmätt flodhäst. Ätit godis! Mycket! Hade tänkt plugga riktigt hårt och unna mig lite godis emellanåt, vad händer, jag sitter och snaskar i mig kopiöst mycket av det lösgodis och de M&M:s jag köpt, sittades i soffan. Ah well, gott var det i alla fall.

onsdag, oktober 29

Pushing Daisies



Blev inte riktigt som jag tänkt mig, orkar inte plugga mer. Kollar på Pushing Daisies. Serien är söt! Och det är också Lee Pace, yaamii! Serien är en blandning av Amelie från Monmartre, Desperate housewifes och Weeds, på nått underligt sätt.

Plugg hit o plugg dit

Dagen har bestått av dammsugning i hela huset och pluggning. Lite kassaflödesanalys och lite koncernredovisning blev det, ska fortsätta med det efter klockan 21. Måste ta vara på tiden. Funderar på att stanna hemma imorrn för att plugga hela dagen istället för att ta mig till uni och tillbaka, tar sån tid.

Bonde söker.. jag söker..

Sitter nu och slökollar på bonde söker fru. Gillar det programmet. Är själv ute och dejtar i killdjungeln, har ännu inte hittat rätt. Att det ska gå så enkelt för alla andra. Var finns alla trevliga jordnära typer a la Martin Emtenäs, han verkar ju sannerligen vara en riktigt guldklimp. Mys. Mys.

tisdag, oktober 28

Rosa Pantern

Såg i helgen en nostalgisk film, Pink Panther från -64. He. Jag älskar verkligen den tiden. Hade jag fått välja hade jag valt att vara vuxen på 60-talet, modet var ursnyggt, likaså möbler och inredning, musiken äkta och spännande, framtidstron stark.

En gammal italiensk dänga i filmen var speciellt svängig,, Fran Jeffries med Meglio Stasera/ It had better be tonight. Lyssna på den. Jag lovar, den är bra.

måndag, oktober 27

Helgen som passerat

Helgen har passerat i rasande fart, hann inte med så mycket som jag velat. Jag hann sitta ute i solen lite i lördags förmiddag, men inte tillräckligt för att bli sådär glad som man blir när man vistas länge i solen.

Shoppade second hand med en kompis på lördagseftermiddagen, hittade en väska i läder. Måste tvätta och smörja in den med läderbalsam för att den ska bli riktigt elegant. Hittade även en massa fina knappar med olika motiv, de blir fina inredningsdetaljer, skapar en fin stämning, ska lägga dem så att jag ser dem varje dag.

På lördagskvällen var jag på fest, men där var dålig stämmning. Jag kände bara en person och denna person pratade knappt med mig under kvällen vilket resulterade i att jag inte sa hemskt mycket på hela kvällen, hörde några personer på festen prata illa om mig för att jag råkar vara så tyst och sen fick jag mig ett par elaka blickar under kvällens gång, inte bra för självkänslan. Tycker det är synd att personer man inte ens känner dömmer en på några minuter/timmar.

tisdag, oktober 21

Bisolvon 8 mg

Mår inte bra, har börjat känna mig lätt illamående, yr och har segt slem som vägrar komma upp. Sen har jag svårt att andas djupt, ont i ryggen (vid lungorna?) och en känsla av att jag har lätt magkatarr (vilket jag nog inte har) men ändå, sjukt störigt att vara sjuk igen! Blir aldrig av med skiten!

Fått höra att jag ser sjuk och blek ut.. mm allt står kanske inte rätt till då.
Kan nog inte gå till skolan imorn, blir att stanna hemma och kurera mig, ligga i sängen och sova hela dagen, vore kanske den bästa idéen?

Var iväg precis till apoteket, fick med mig hem en förpackning Bisolvon som ska hjälpa mot segt slem och hosta.

Frukost

Vaknade av väckarklockans ringring vid 9.30, steg upp och satte mig vid köksbordet för att göra övningar. Tidningen från idag får jag läsa ikväll när jag är trött, jag måste öva öva öva när jag är pigg. Finns liksom inte tid över till annat. Har väl hunnit med en del nu under ett par timmar, förstår liiite mer, vilket är skönt.

Tyvärr tänker jag hela tiden på redovisningen jag har imorn, ser inte fram emot den, jag har en känsla av att en viss K (som är i min grupp) kommer att anmäla sig "sjuk", gud så irriterad jag är på henne, redan idag! Hoppas hon gör bort sig rejält om hon trots allt dyker upp.

Min frukost såg ut så här by the way.

måndag, oktober 20

Saknaden gör sig hörd..

Jag saknar en person så enormt mycket att jag blir gråtfärdig varje gång jag tänker på det. Jag saknar att prata, skratta, flina, skoja och också att bråka med denna person. När ska det sluta göra ont? Personen finns ju kvar.. men jag har ändå förlorat personen.... det kommer aldrig att bli som förr i tiden. Jag saknar den tiden. Hade jag vetat om att jag skulle sakna den tiden så mycket då skulle jag ha njutit och uppskattad den mer när den fortfarande var min verklighet.

söndag, oktober 12

3 av de 5 fynden för 10 kr!


Resummé

Här en kort sådan på de senaste dagarna:

Torsdagen
- sov länge, packade min weekendbag, var på sen föreläsning, spanade på den ganska söta medstudenten ;) åkte hem till en kompis, lagade middag ihop & fikade, snackade och tittade på Sex and the city filmen (den var bra!).
Fredagen - sov länge hos kompisen, åt smarrig brunch ihop och planerade inför framtiden, nya projekt på gång! sen iväg till seg föreläsning utan en chans att snegla på söta medstudenten, hem och åt korv stroganoff med mamma, på kvällen tv och mys.
Lördagen - sov länge, dåligt väder = dåligt humör, ville plugga men var trött, mådde inte bra, halsbränna och massor av hosta och slem ;( tråk. Grät lite, kände mig nere, på eftermiddag var jag iväg på loppis, fyndade 5 pocketböcker för 10 kronor, blev lite gladare av det!
Söndag (idag!)- sov länge, sol ute = jättebra humör, städat lite och pluggat lite, i eftermiddag blir det en tur på landet med bilen i finaste höstväder, ny höstjacka invigs! Måste hinna skicka jobbansökan och en uni relaterad ansökan ikväll, planera kläder inför ny unidag imorrn.

Ha en skön höstig färgglad och solig söndag därute!

onsdag, oktober 8

Idag

Dagen idag är bra. Är tillfreds. Här kommer några av dagens highlights i punktform:

-fyndade ett par skinnhandskar, stiliga!
-njutit av pigall och daim wild berries, gott.
-fick upp ögonen för en kille på min kurs, ganska söt, snygg manlig profil, me like ;)
-kände mig pigg och kry
-promenerade med solen i ögonen, så skönt
-plockade 4 kg äpplen, tungt att bära!
-ikväll börjar Bonde söker fru, roligt!

tisdag, oktober 7

Mr. Retro is back!

Pssst... vet ni? Jag såg min Mr. Retro ida under föreläsningspausen, gud vad jag fortfarande tycker han är stilig. Hoppas jag får chansen att se honom igen...

Framtiden..

Det finns så många företag som är intressanta för mig. Gud vad jag längtar till den dag då jag har fast anställning, härligt det kommer bli! ;) Få jobba med det jag pluggat, få arbetskamrater som jag (förhoppningsvis) trivs med och kunna fylla en funktion inom ett företag, få vara en viktig resurs.

För det vill jag lova, jag kommer bli en ovärderlig resurs, får jag bara visa det, är jag en jävel på att arbeta!

Efter flera år av plugg känns det ganska lagom rätt att få komma ut i arbetslivet snart. Det jag oroar mig för är att det kommer bli lågkonjuktur preciiiis när jag kommer att ta min examen vilket är ganska dåligt tajmat. Vad ska man göra? Jag fortsätter väl drömma om mitt kommande drömjobb i 3 månader till och sen så får jag ta steget ut i den bistra verkligheten och söka jobb.

måndag, oktober 6

Lösenord gone

Hur snabbt på en skala kan man glömma ett lösenord, jag verkar kunna det ganska fort, på mindre än en halv dag har jag glömt hur jag loggar in på blogspot. Halleluja. Efter en del klydd har jag nu ett nytt lösenord. Skönt men ändå litegranna störigt att behöva ödsla tid på dåligt minne.

Dagen har ägnats åt hemmet och åt pluggning. Fick läst klart ett kapitel och börjat slöläsa i nästa. Bra.

För nån minut sedan avnjöt jag en chokladboll och en kopp kaffe. Eftersom det är sol ute idag får man inte sitta inne utan det dåliga samvetet, så jag ska ut igen, med kursboken under armen och en stol i solen.

söndag, oktober 5

Skeppsbruten

Skeppsbruten, så borde jag kallat min blogg. För så känner jag mig, hamnar ofta under ytan och dränks då nästan under mina tårar. Men jag klarar alltid att ta mig upp till ytan igen eftersom jag ser solen lysa däruppe. Jag håller mig precis ovanför vattenytan, snappar efter luft. Kämpar. Om en tid kanske jag kommer längre upp, kanske kanske kan jag till och med någon dag flyta där i vattnet och bara njuta av att vattnet bär mig.

lördag, oktober 4

I wanna know what love is... I want you to show me...
"Var dig själv, alla andra är redan upptagna"
Oskar Wilde
 
gästbok och besöksräknare