lördag, januari 31



Kvällens goda mat bestod av potatismos och renskav. Till det blev det cider! Lördagslyx! Dagen idag har varit superbra, jag fikade med min goda vän (kanelbulle + cappucino) sen var vi i nästan alla affärer i staden (hittade en stor lång mysig kofta, en tunn vårig kofta och sen en söt rutig blus) och vi snackade om allt möjligt trevligt. Ikväll pratades det även med en kär person på telefon i en timme, mys det med :) Ett stort plus idag var också att jag inte hade mycket tandvärk alls och kände mig ganska bra i kroppen. Härligt!

fredag, januari 30



Mumsfillibaba! :) Denna goda pizza åt jag ikväll. Det ska föreställa en broccoli pizza men jag hittade bara två mini broccoli rosetter på den. Jag kastade på ett par cocktail tomater istället, blev gott!♥

Kände för att lyssna på lite 70ties musik ikväll, det blev Ruby Tuesday med Melanie, hennes röst är så klar och vacker!


Ser fram emot imorgon! Då ska det fikas och shoppas med en god vän. Letar inte efter något speciellt i shoppingväg men man vet ju aldrig vad man kanske hittar : ) egentligen har jag inte råd att köpa något i och med att mitt tandläkarbesök imorse kostade mig hela 750 kr. Så onödigt dyrt att jag nästan ramlade av stolen när jag hörde summan!

Senaste dagarna har jag kämpat med tandvärk och svullnad vid vänster käke. Känns inte speciellt bra och ingen vet riktigt vad det kan vara eftersom mina tänder ser friska ut på röntgenbilderna. Lite oroande och märkligt tycker jag...♥

onsdag, januari 28

Vårig spets!

Tycker så mycket om spets att jag inte kunde låta bli att lägga in dessa söta tunikor, jag tror jag hittade dem på urban outfitters om jag minns rätt. Rätt vore i alla fall att bära någon av dem nu i vår, längt!

tisdag, januari 27

Denna läckra vintage läderväska (i den perfekta brunröda färgen!) hittade jag för några månader sedan när jag var på jakt efter just en läderväska. Blev så glad när jag hittade den, like in heaven!
Fina bilder jag tog under en av mina promenader, tror det var från den korta promenaden från i förrgår. Trevligt att det inte ser så vintrigt ut längre!

Julklappar 2008, del 4

Promenera och sortera

Min inflammerade fot känns något bättre, wihii! Tänk att få power- walka en halvtimme åt gången igen :) blir glad av att tänka på det!

Under dagen har jag sorterat i min garderob, som formligen svämmar över, måste säga hejdå till en hel del plagg! Mycket passar inte längre heller så det ska packas i påsar och ges till Röda korset, kanske någon annan blir glad över just det jag sorterat bort.

Julklappar 2008, del 3

måndag, januari 26

Ut med julen


Sedan en vecka tillbaka har julen flyttat ut här hemma hos mig, blev därför smått överraskad av att se snöflingor dala ner, tur att det inte är minusgrader!♥

Julklappar 2008, del 2

lördag, januari 24



Kunde inte låta bli, blev även popcorn ikväll, till det blir det soffan tillsammans med filten, datorn full med bloggar och tv:n på, mysigt! ♥

Chokladmums :)





Här är vännens present som hon tyvärr inte får idag, men under en fika i nästa vecka. ♥

Baka kaka

Är himla sugen på en ruta ckokladmums, ska försöka hinna baka idag. Sen ska jag vara ännu mer huslig och göra ungsbakad falukorv med lökfyllning + potatismos. Gott!

Känner mig inte riktigt kry egentligen, är yr och känner mig svullen under öronen och vid halsen. Skum känsla. Därför ska jag inte besöka min väns fest ikväll, vill inte smitta och tror inte jag orkar hålla mig på fötter till sent på kvällen. Synd men hälsan går alltid före! ♥

torsdag, januari 22

Mår något bättre idag, lite spänningar kvar runt huvudet, hoppas det släpper helt snart och framförallt snabbt, vill bli frisk N U! :) har så mycket spring i kroppen men kan inte hoppa runt på grund av både foten och huvudet. Så störigt!

Nog om det jobbiga nu och så ska jag fokusera på det roliga istället! Ska leta efter presentpapper här hemma nu, för ska slå in en liten söt födelsedagspresent till en vän som jag ska på fest till på lördag. Kommer bli skojsigt där. ♥

onsdag, januari 21

Oj, känner mig plötsligt helt snurrig och det spänner i huvudet. Inte kul. Ska försöka gå ut en sväng, få lite frisk luft. Hoppas det inte har att göra med att jag slog huvudet i soffbordet igårkväll när jag skulle sträcka mig efter godisskålen... snacka om lyckat. ♥

Funderingar

Jag var så inne i min uppsats igår kväll att jag helt missade dokumentären. Otur, men jag kanske inte missade så mycket, nog viktigare att få klart uppsatsen ändå.

Fick reda på idag att jag kan få gå en kurs som jag efteranmält mig på (glömde svara ja när antagningsbeskeden skickades ut!). Ska nog gå kursen, men inte lägga ner för mycket energi på den, vill egentligen söka jobb och jag vet att det tar tid att söka jobb.. får fundera lite på hur jag ska göra tills imorgon. ♥

tisdag, januari 20

Ikväll 22.40 kommer Victoria Silvstedt - my perfect life på TV4, det ska jag se, älskar sådana glassiga reality dokumentärer. Jag har dessutom alltid undrat ifall hon enbart spelar dum för att det är hennes personliga marknadsföringsstrategi, eller hur det förhåller sig? ♥
Ikväll tog jag lite extra hand om mina fötter, en fot mår ju inte så bra och visst ser de lite bleka ut :) men nu är de peelade och dessutom insmorda och lena.
Nu ska jag fika :) mums! Kaffe, juice, göteborgskex/citron och några sura gott och blandat. Kaffet dricks ur min loppisfyndade vintagekopp. Visst är den fin! Kom precis in från en långsam och kort promenad (med tanke på min fot), solen sken och det kändes faktiskt som vår i luften!

Julklappar 2008, del 1

Gårdagens mysstass


måndag, januari 19

Den senaste tiden har datorn varit min bästa vän, och det kommer förbli så i alla fall en vecka till. Hmm. Jag har skrivit min kandidatuppsats, skrivit ihop opponeringar, en hemtenta på 10 sidor och det har krävt tid tid tid! Nu fick jag precis tillbaka min uppsats och jag måste komplettera och justera litegrann innan den är helt klar.

Dessutom har jag högst sannolikt en inflammation i min vänstra fot, så det kommer bli mycket stillasittande den närmsta tiden (jag som skulle på friskis och svettis denna vecka för att "prova på") lite trist eftersom jag lätt blir rastlös när jag sitter ner en längre stund sysslolös. Men vad ska man göra. Har fått kortisontabletter som jag ska ta i 5 dagar, ni får hålla tummarna för att inflammationen ska ge med sig fort!

Så nu blir det kaffe och justeringar i stora lass! ♥

fredag, januari 16


dagens agenda står det:

× vänta på ett samtal från läkaren (var hos läkaren igår)

× liten roadtrip till större stad

× kolla på opponeringsuppsatserna och försöka hitta konstruktiv kritik som det så fint heter

× lära mig hur min nya mobil fungerar (min andra ramlade mig ur handen igår, rakt ner på det
hårda golvet inne i vårdcentralen, sönder!)

× fika här hemma med en trevlig person

tisdag, januari 13

Slötittar på Anne på Grönkulla samtidigt som jag skriver på den oändliga hemtentan. Vad stilig Gilbert Blythe är, det uppmärksammade jag aldrig när jag tittade på serien förr i tiden.
Vad glad jag blev igår! Jag fick denna underbart fina plåtask fylld med praliner av en vän, i försenad julklapp. ♥

måndag, januari 12

Eftersom jag under dagen jobbat på så bra med både uppsatsen och hemtentan intog jag i eftermiddags denna läckra kanel/kardemumma snäcka. Alltid trevligt att pyssla om sig själv!

söndag, januari 11

Söndagsmys! Tyska tidningar för att förbättra min tyska och choklad för själen.

lördag, januari 10





När jag tittar på dessa bilder blir jag alldeles till mig, jag vill ha det exakt så ju!
Bilderna hittar du på Livingetc's hemsida.

Ooh yea!

Dags för svänging countrysång! Dolly Parton Live på SVT 2 just nu.


Böckerna på bilden har jag plöjt igenom de sista tre veckorna (då jag äntligen fick dem per fjärrlån) och chipsen på andra bilden inhandlades igår, goda!

fredag, januari 9

Dagens/kvällens jag


Denna bok mysläser jag under täcket i sängen när jag får tid över (vilket inte händer ofta just nu). Har läst 3 kapitel och storyn verkar riktigt lovande.

Fredagen

Vaknade extremt sent idag, vid 11! Satte på kaffe och hasade runt i svarta velour byxor och varm grå kofta, satt och skrev lite på metoddelen till min uppsats. Bara en vecka kvar tills jag ska lämna in den, åh min lilla baby. Nej men det ska faktiskt bli skönt att bli av med pressen. Längtar efter att få laga komplicerad mat igen, städa här hemma så allt är blank och polerat och ja bara kunna läsa ut en bra bok. Var en sväng och handlade i stora köpcentret och bunkrade upp med god mat inför helgen, har redan ätit mig mätt på fisksoppa och prawn salad. Nu ska jag försöka mig på att se lets dance samtidigt som jag fortsätter skriva på uppsatsen. Ni får ha en skön fredag!

torsdag, januari 8

Matte söker husse eller hur var det nu?


Ikväll kommer det en film med John Cusack, är det bara jag som tycker han har sina ögonblick, ganska sexig emellanåt ;) så den filmen ska jag se! Till det bjuds det på snacks: clementiner och körsbär/ rosenbladte.

måndag, januari 5

söndag, januari 4

Myshelg deluxe

Om ni undrar vart jag tagit vägen så har jag de senaste två dagar hängt med min syster, vi har shoppat, kollat på filmer, lagat god mat ihop och ätit den sedan, bakpotatis med goda röror, friterade räkor, tacos (inte allt på samma dag!) och suttit framför brasan och myst.

fredag, januari 2

Några målstolpar i livet som jag hoppas kunna börja pricka av under 2009:

äta mer fibrer och frukt och grönt
känna mig frisk nog att jogga/motionera igen
avsluta studier - påbörja arbete
hitta min drömprins <3

torsdag, januari 1

Om 40 minuter kommer en av mina älsklingsfilmer, "The icestorm", filmen frambringar en melankolisk stämning men är samtidigt så uppslukande och mystisk. Filmens foto är briljant! Ska strax mysa ner mig i soffan, ska lyxa till det med en gravlaxmacka ;) ska bege mig till köket nu och fixa det..

Nyårsfirande


Det var lyckat igårkväll, god mat fick vi, laxsnittar, oxfilé med potatisgratäng och fudgetårta. Folket som var där var supernice och musiken var passande till kvällen. Å allt stämde! Vid halv tolv gick vi ut mot torget, och vid tolv kramades det, skålades det och vi såg en mängd fina raketer ;)

Fick träffa en god väns bror (som jag inte träffat innan) och han visade sig vara riktigt stilig, aja men får väl bara drömma lite eftersom han
1. är min goda väns bror
2. han spanade in en annan tjej
3. jag nog inte är hans typ
 
gästbok och besöksräknare